28. 01. 2014.

UŽIVO Southampton - Arsenal

  Lider Premier lige gostuje u Southampton-u i pokušaće da zadrži lidersku poziciju a da li će mu to poći za nogom pogledajte na našem sajtu u direktnom prenosu klikom OVDE


Biće ovo 15 medjusobni duel večerašnjih rivala u novom veku , trenutni skor je 8-4-2 u korist Arsenala uz gol razliku 30:13 . Poslednji susret u odigrali u prvom delu sezone u London-u koji je Arsenal rešio u svoju korist 2-0 golovima Giroud Olivier-a . Londonci su neporaženi od Southampton-a na zadnjih 9 medjusobnih duela u svim takmičenjima , 6 pobeda Londonaca uz 3 remija . U Southampton-u su zadnja dva susreta završena remijima a pre toga pobeda Arsenala a još pre toga pobeda domaćina (23-11-2002).

Southampton u dobroj seriji računajuci sva takmičenja naime vezali su 4 meča bez poraza od kojih su 3 resili u svoju korist a sve 3 pobede zabeležili su na svom terenu .

Arsenal je vezao 7 pobeda u nizu računajući sva takmičenja a nije poražen na poslednjih 9 sustreta u kojima su primili samo 2 gola . Londonci su na gostujućim terenima vezali 3 pobede ali pre toa 2 uzastopna poraza Napoli i Manchester City .

Alex Oxlade Chamberlain se vratio u ekipu u meču sa Coventry City-jem , odigravši prvi meč u startnoj postavi Arsenala još od Avgusta prošle godine . Ovoga puta će najverovatnije biti na klupi, ali je veoma uzbuđen što se vraća na mesto na kome je započeo karijeru.
Prošle sezone je bio neverovatan osećaj igrati ovde. Zagrevati se na suprotnoj strani terena, i biti u protivničkoj svlačionici. Bio je to prvi put da sam gostovao ovde, i zaista sam se osećao čudno. Radujem se ponovnom povratku. Sautemptonu ove sezone odlično ide, tako da će ovo biti veoma težak meč za nas.“